Shugyo-studiehelg

Shinrin dojo inviterer til en spesiell treningsopplevelse 18-20 August 2023.

Denne helgen skal vi gå i dybden av shugyo, og vi skal gjøre oss opp noen tanker om hva shugyo er. Vi diskuterer og trener parallelt gjennom helgen, med øvelser alene og med partner. Stikkord for helgen er studier, workshop og dybdetrening. Konseptet er tilsvarende som study group på Tenshinkan for de som kjenner til denne treningsformen; vi legger frem problemstillinger eller utfordringer og jobber systematisk med disse. Vi jobber stort sett to og to om gangen mens de andre iakttar og observerer samt deltar gjennom å stille spørsmål og være delaktig når de andre trener. Vi vil gjennom denne treningsformen jobbe med å kjenne på hverandres forståelse i praksis. 

I forkant av studiehelgen vil du i tillegg få utdelt en tekst som skal leses på forhånd. Vi diskuterer teksten og vår forståelse av denne i plenum underveis i seminaret. 

Om dojoen i skogen

På vår hjemmeside https://shinrindojo.no/ skriver vi litt om hvordan en dojo er stedet man skal finne veien, stedet hvor man utvikler seg selv. Shinrin Dojo er med andre ord ikke bare en bygning. Selv om dojoen er 9 kvm. er den en del av en helhet som består av vakre omgivelser midt i skogen, med en stor opparbeidet tomt og skogen rundt seg. I tillegg består den av hytta, som vi oppholder oss i. Den er 45 kvm, og er en relativt enkel hytte fra 1975. Vi har begrensede dusjmuligheter som består av en enkel utedusj (uten oppvarmet vann) samt et forbrenningstoalett som brukes sparsommelig i tillegg til utedo.

Fasiliteter

2 sengeplasser på hems 
1 sengeplass på gjesterom
2 stykker i dojo 
1 stykk hengekøye (med myggnetting)

⛺ Vi har gode teltmuligheter 250 meter unna dojo.
🌲 Om du har egen hengekøye og foretrekker dette har vi mange trær. 

Pris

Shinrin Dojo er et non-profit tiltak, det betyr at vi ikke tjener penger utover å betale eventuelle kostnader. Dette seminaret holdes enkelt, og seminaret koster derfor ingenting. Alle er med å bidra til fellesskapet gjennom å handle mat, vaske opp, dekke på osv. Vi spleiser på fellesmat, så det vil komme en kostnad på mat.

Påmelding

Antall plasser: 4

Send søknad til aikido@shinrindojo.no innen 01. August med noen setninger om din motivasjon til å delta på studeihelgen. Du må ønske om å være støttemedlem av Shinrin Dojo (75,-), samt at du trener aktivt i din egen klubb og har et ønske om å utvikle deg og utvide din egen forståelse av hva aikido og trening er for deg. Aikidokas med shodan og opp vil bli prioritert. Ved flere interesserte, vil vi vurdere å ha et seminar til i løpet av høsten. 

Timeplan

DagTidHvaKommentar
Fredag18.00-20.00Innkvartering
20.00KveldsmatHva er shugyo for deg?
Lørdag08.30Zhan zhuang
09.00 FrokostEr du bevisst din egen Aikido? Vi diskuterer rundt bordet og går over i trening når alle har spist
10.00-11.30Shugyotrening
12.00-13.00Lunsj
13.00-15.00SkogsturMed studier mens vi går. Hvordan utvikler du deg selv? 
17.00Middag/Grilling
Resten av kveldenKloke tanker rundt bålet/peisen
Søndag08.30Zhan zhuang
09.00Frokost Erfaringer og refleksjoner fra gårdagen
10.00-11.30Shugyotrening
11.30-12.30Lunsj
13.00-14.30Shugyotrening
15-16.30Mat og avslutningEnkelt måltid og wrap up
Om Zhan zhuang: 
Zhan zhuan er stående meditasjon som består av flere øvelser, blandt annet wu chi og ritsuzen som flere av dere kjenner. Du kan lese mer om dette her https://scottjeffrey.com/zhan-zhuang/